Printre cele mai inteligente animale de pe pamant se numara si cainii, cu abilitatile lor speciale de a comunica si interactiona cu omul. Chiar si in cadrul unei specii atat de destepte, exista cateva rase care ne impresioneaza prin inteligenta.

Intalnim diferite tipuri de inteligenta la caini :

 

  • Inteligenta instinctuala - fiind abilitatea rasei de a indeplini cu brio activitatea pentru care a fost dresata ( ex: vanatoare)
  • Inteligenta adaptiva - capacitatea de a rezolva independent probleme
  • Inteligenta ce tine de ascultare - abilitatea de a invata de la om

1. Rottweiller

Initial, rasa Rottweiller a fost folosita la stana, dupa care cainele a fost preferat-ul politiei la inceputul secolului trecut. Un caine rezistent si foarte iubitor, are nevoie de multa miscare si e un prieten ideal pentru copii.

Despre Rottweiler
Labrador Retriever

2. Labrador Retriever

Originara din Canada, aceasta rasa de caine este una dintre cele mai iubite si cunoscute din intreaga lume. Au un nivel foarte ridicat de energie si sunt foarte curiosi, ceea ce inseamna ca incalnca regulile, ocazional.

3. Doberman

Dobermanii au fost folositi in armata, in Al Doilea Razboi Mondial, acolo unde au jucat rol de santinele si mesageri. Majoritatea cainilor din aceasta rasa sunt foarte dragastosi cu familia lor si vor apara intotdeauna de pericol pe stapan indiferent de mijloace sau pericol.

Despre Doberman
Ciobanesc German

4. Ciobanesc German

Cainii din rasa aceasta sunt foarte inteligenti si puternici, asa ca nu e de mirare de ce a fost folosit in razboaie pentru a transmite mesaje. Acest lucru a continuat si in era noastra, fiind preferatii politistilor. Cainii lup, asa cum mai sunt porecliti, au un nivel de energie ridicat si o minte care trebuie stimulata des. In acelasi timp ei sunt si foarte loiali si destepti .

0 0 vote
Acorda o nota
Primeste notificari
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments