Ingrijirea cainilor seniori
https://paypal.ro/wp-content/uploads/2021/03/problems-older-dog_main-600x450.jpg

In ultima parte a vietii unui cainte poate fi o perioada de suferinta pentru toata lumea, tot ce trebuie sa faci este sa vi cu foarte mult sprinjin astfel incat sa te asiguri ca ultimii ani ai patrupedului sunt fericiti si confortabili.

Ce probleme ar putea avea un caine in varsta?

Pe masura ce cainele imbatraneste, functiile sale dar si organele isi vor pierde treptat din eficienta.

Cresterea si regenerarea celulelor incetinesc, astfel, acestea sunt mai putin capabile sa repare leziuni si sa previna anumite boli

Cainii in varsta pot avea probleme cu vederea, asta daca dezvolta cataracta si este foarte intalnita la cainii supraponderali.

Slabirea functiei tiroidei este cea mai frecventa boala hormonala intalnita la caini, in timp ce osteoartrita poate provoca pierderi ale mobilitatii cainelui in urma degenerarii cartilajelor si a articulatiilor.

Cainii seniori pot avea, astfel, tulburari cognitive, cauzate de un flux de sange dar si de oxigen, redus, catre creier.

Ingrijirea cainilor seniori

Cum imi pot ingriji cainele varstnic?

Principalele modalitati prin care poti observa la timp posibilele boli ale cainelui tau sunt vizitele regulate la medicul veterinar. De asemenea poti avea grija de acasa, prin urmatoarele actiuni:

 

  • Toaletarea regulata a cainelui
  • Mentinerea greutatii corporale ideale
  • Urmarea unor tratamente de deparazitare
  • Asigurarea unei hrane echilibrate si complete
  • Asigurarea unui program regulat de activitate fizica

Cum stiu daca un caine batran sufera?

Foarte multe probleme sau boli pot cauza multa suferinta si disconfort cainelui tau. In acest caz, medicul veterinar te va sfatui sa iei in considerare intensitatea durerii pe care o sufera animalul de companie prin prisma conceptului de "calitate a vietii".

Conceptul ia in considerare sapte factori care te vor ajuta sa decizi cum sa ai grija de cainele suferind, principalii factori fiind:

  • Igiena
  • Foamea
  • Fericirea
  • Mobilitatea

Daca decizi ca animalul tau de companie are o calitate a vietii aflata in degradare, iar starea de spirit este in declin, poti lua in calcul si alte optiuni cu ajutorul medicului veterinar.

Ca animal de companie, cainele va fi o parte importanta a vietii tale timp de multi ani. Cand vorbim de ultimii ani de viata, calitatea vietii trebuie sa se afle pe primul loc. Trebuie sa te asiguri ca bunastarea acestuia este mare ca sa poti sa il sprijini indeajuns cat sa ii creasca starea de spirit.

Ingrijirea cainilor seniori
5 1 vote
Acorda o nota
Primeste notificari
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments