Ce este bine de facut? sa ii dai multa mancare puiului de caine? sa ii dai de fiecare data cand iti cere? Sa ii oferi mancarea ta? Trebuie sa ii schimbi bobitele daca nu le mai mananca?

Acestea sunt intrebarile la care am raspuns in acest articol si te vor invata cum sa iti hranesti in mod corect puii de caine.

https://paypal.ro/wp-content/uploads/2021/04/ff-400x300.jpg

Cat trebuie sa manance un pui de caine?

In general, puii de caine au ochii mai mari decat stomacul, tocmai de aceea este indicat sa ii oferi micului print cantitati mai mici de mancare dar cu o frecventa mai mare. Depinde de varsta si de dimensiuni si foarte important, trebuie sa respecti indicatiile si sfaturile medicului veterinar.

Odata ce puiul creste, la fel va creste si apetitul sau. Pentru a putea tine pasul cu energia si arderile rapide dar si pentru cresterea masei musculare, trebuie sa cresti cantitatea de hrana treptat.

Depinde de rasa, puiul de caine de sase luni poate avea nevoie pana la dublul aportului de calorii al unui pui de doua luni. Trebuie sa cresti marimea portiei de la sase luni pana la 12 luni pentru cainii mici, apoi poti trece pe hrana pentru adulti.

La rasele mari, poti sa maresti portiile de la sase luni si apoi deduci cantitatea la 12 luni. Aceste rase trec mai greu la hrana pentru adulti, de la aprocimativ 18 pana la 24 de luni.

Ca si indicatii :

  • De la începerea oferirii hranei speciale pana la intarcare (de obicei, doua luni) - 4-6 mese pe zi.
  • De la doua pana la trei luni - 4 mese pe zi.
  • De la patru pana la șase luni - 2-3 mese pe zi.
  • Dupa șase luni - 2 mese pe zi mese pe zi (în functie de rasa).

 

 

https://paypal.ro/wp-content/uploads/2021/04/512x512bb-500x350.jpg

Alimente interzise puiului de caine

Puii stiu cum sa obtina ce doresc, in mod special atunci cand le este foame sau pofta de ceva de rontanit.

Nu este gresit daca cedezi si le oferi aceste mici placeri, totusi este important sa cunosti faptul ca mancarea extra nu trebuie sa reprezinte mai mult de 10% din cantitatea totala de mancare.

Foarte important, anumite alimente trebuie evitate in alimentatia puiului de caine

  • Nu oferi niciodata puiului de caine carne cruda.
  • Nu-i da niciodata cainelui ciocolata, deoarece este toxica pentru ei.
  • De asemenea, evita ceapa, stugurii, stafidele.

Unde sa hranesti puiul de caine?

  • Trebuie sa hranesti puiul de caine intr-un loc departe de agitatie pentru a putea manca liber si fara intrerupere. Trebuie sa alegi o suprafata care poate fi curatata usor precum gresia si hrana trebuie servita intr-un bol curat.
  • In cazul in care ai copii, incearca sa ii separi de caini pe perioada mancarii iar daca ai mai multe animale de companie e foarte important sa ii hranesti in acelasi timp dar in locuri separate - astfel poti evita o eventuala rafuiala pentru bolul de mancare
0 0 vote
Acorda o nota
Primeste notificari
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments